| Földieperkrém leves receptLevesek Hozzávalók: ½ kg földieper 15 dkg cukor 2 dl tejszín 2 cl triple sec szegfűszeg fahéj 1 tojás sárgája 1 púpozott evőkanál liszt csipet só Elkészítés: A jól megmosott, megtisztított földiepret 1 liter vízben cukorral, sóval, szegfűszeggel, fahéjjal feltesszük főni (kb. 20 perc). Közben a tejszín felét a liszttel simára felkeverjük, majd a főzési idő letelte után behabarjuk vele a levest. Jól felforraljuk, majd átturmixoljuk vagy szűrőn leszűrjük és jól átnyomkodjuk. (Én behabarás előtt mixeltem át!!!) Végül a tejszín másik felét a tojássárgájával jól elkeverjük és a leveshez adjuk. Visszatesszük a tűzre (vigyázva, hogy forró legyen, de ne forrjon) és habverővel simára keverjük. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük és jól lehűtve triple seccel és egy kevés feldarabolt egészséges felszeletelt eperrel tálaljuk. A receptet beküldte: sz.andi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |