| Éjféli leves receptLevesek Hozzávalók: 5 dkg rizstészta 5 dkg szárított gomba (pl. shiitake) 50 dkg sárgarépa 1 konzerv bébikukorica 2 l zöldségleves, kockából 25 dkg mélyhűtött borsó 1 csomag petrezselyem 60 dkg darált sertéshús 2 evőkanál curry 5 evőkanál szójaszósz Elkészítés: Előkészítés: A rizstésztát 10 percre forró vízbe tesszük. A gombát előírás szerint beáztatjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. A répát meghámozzuk, felszeleteljük. A kukoricát lecsepegtetjük. Elkészítés: A levest felforraljuk, beletesszük a gombát, a répát, a borsót, és 15 percig főzzük. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, és összedolgozzuk a darált hússal. Kis gombócokat formázunk belőle, és az utolsó 5 percre a levesbe tesszük a rizstésztával és kukoricával együtt. A levest a curryvel és szójaszósszal ízesítjük, és éjfél után felmelegítve tálaljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |