| Krémes póréleves receptLevesek Hozzávalók: 2 nagyobb póréhagyma 1 fej vöröshagyma vagy sonkahagyma 1 gerezd fokhagyma 1 nagyobb burgonya 1/2 liter húsleves(lehet leveskockából is) 3-4 ek tejszín kevés vaj só, fehérbors metélőhagyma a tálaláshoz Elkészítés: A póréhagymát karikára vágjuk, egészen a zöld részéig. A vöröshagymát és a fokhagymát pedíg apróra összegavdaljuk. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, beletesszük a hagymákat és fedő alatt megpároljuk. Felöntjük a húslevessel, és beletesszük a felkockázott burgonyát, és puhulásig főzzük. Ha elkészült, botmixerrel pépesítjük a levest, majd utánsózzuk, megszórjuk fehérborssal és felöntjük a teszínnel. Még egyszer összeforraljuk, és apróra vágott metélőhagymával megszórva kínáljuk. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |