| Fokhagymával tűzdelt kacsamell receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg bőrös, csontos kacsamell 4 gerezd fokhagyma só 1,5 dl fehérbor Elkészítés: A fokhagymát vékony csíkokra vágjuk és megtűzdeljük vele a kacsamellet. Sóval bedörzsöljük, és legalább egy órát állni hagyjuk, hogy a só jól átjárhassa. Közepesen meleg sütőben kezdjük el sütni. Sütés közben többször meglocsoljuk borral, majd saját zsíros pecsenyelevével. A sütés vége felé növeljük a sütő hőfokát, hogy a bőr szép pirosra és ropogósra süljön. Ha kész, a sült mellhúst a csontról lefejtjük, ferdén felszeleteljük, hagymás törtburgonyával, és vöröskáposzta-salátával tálaljuk. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |