Tutireceptek.hu fejléc

Kacsamell hagymasalátával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A kacsamellhez

2 közepes db kacsamell
5 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

A salátához

2 közepes fej vöröshagyma
2 közepes fej lila hagyma
5 közepes db újhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 közepes fej fejessaláta
1 teáskanál balzsamecet
1 ek olívaolaj
1 teáskanál barna cukor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:
A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, megtisztítjuk és beirdaljuk. Olívaolajon először a bőrös felével kezdve kérgesre sütjük (én úgy szeretem, hogy rózsaszín a húsa, de ízlések és pofonok)
Amíg a kacsamellünk sül, a hagymákat felszeleteljük (a hagymából ki-ki ízlése szerint tegyen bele a salátába ), a felszeletelt hagymát keverőtálba tesszük, balzsamecetet és olívaolajat teszünk rá, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés barna cukrot teszünk hozzá.
A salátát megmossuk, majd összetépkedjük (a fejessaláta helyett használhatunk jégsalátát vagy lollo rossot vagy akár mindhármat), majd a hagymához adjuk.
A megsült kacsamellet vékonyra szeleteljük, majd a salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis kacsamell » Kacsamell saláta » Sárgabarackos kacsamell » Sajtkrémes vadkacsamell
» Bajor kacsamell » Kacsamell sajttal, almával » Rántott kacsamell chipsben » Almás-sajtos kacsamell
» Kacsamell grillezve » Narancsos kacsamell » Vörösboros kacsamell » Édes-savanyú kacsamell
» Sült kacsamell » Ropogós kacsamell » Olaszos-almás vadkacsamell » Athéni sertésszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.