| Kacsamell hagymasalátával receptHúsételek Hozzávalók: A kacsamellhez 2 közepes db kacsamell 5 ek olívaolaj só ízlés szerint bors ízlés szerint A salátához 2 közepes fej vöröshagyma 2 közepes fej lila hagyma 5 közepes db újhagyma 3 gerezd fokhagyma 1 közepes fej fejessaláta 1 teáskanál balzsamecet 1 ek olívaolaj 1 teáskanál barna cukor só ízlés szerint bors ízlés szerint Elkészítés: A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, megtisztítjuk és beirdaljuk. Olívaolajon először a bőrös felével kezdve kérgesre sütjük (én úgy szeretem, hogy rózsaszín a húsa, de ízlések és pofonok) Amíg a kacsamellünk sül, a hagymákat felszeleteljük (a hagymából ki-ki ízlése szerint tegyen bele a salátába ), a felszeletelt hagymát keverőtálba tesszük, balzsamecetet és olívaolajat teszünk rá, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés barna cukrot teszünk hozzá. A salátát megmossuk, majd összetépkedjük (a fejessaláta helyett használhatunk jégsalátát vagy lollo rossot vagy akár mindhármat), majd a hagymához adjuk. A megsült kacsamellet vékonyra szeleteljük, majd a salátával tálaljuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |