| Kacsamell grillezve receptHúsételek Hozzávalók: 2 kacsamell filé 1 diónyi friss gyömbér 2 evőkanál száraz Sherry 2 evőkanál szójaszósz 1 csapott kávéskanál cayenne-bors só 2 teáskanál balzsamecet 2 evőkanál olívaolaj körethez: burgonya 0,5 l tejföl reszelt parmezán sajt só Elkészítés: Páclé készítése: a gyömbért lereszeljük és összekeverjük a Sherryvel, szójaszósszal, balzsamecettel, cayenne-borssal és az olajjal. A kacsamell bőrös részét bevagdaljuk, megsózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük a páclével, és éjszakára hűtőbe tesszük. Egy grilltálcát megkenünk olajjal és bőrös felükkel lefelé rátesszük a kacsamelleket. 10 percig sütjük. Megfordítjuk és további 6 percig sütjük a másik felét is. Tejfölös-parmezános burgonyával és vegyes salátával tálaljuk. Köret: A burgonyát felkarikázzuk és félig megfőzzük sós vízben. Kivajazott tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a tejfölt és a tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal. Előmelegített sütőben (közepes hőfokon) kb. 20 perc alatt megsütjük; amíg a tetején a sajt aranybarna nem lesz. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |