Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás sültzöldségek recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
padlizsán
húsos paprika,
paradicsom
olaj

fokhagyma

Elkészítés:
Az olajba fokhagymát törünk és megsózzuk. A padlizsánt, a húsos paprikát és a paradicsomot is felszeleteljük, és egymás után zsiradék nélkül megsütjük pl. palacsintasütőben. (A padlizsán és a paprika akkor jó, amikor már barnul, a paradicsomszeleteket elég jól átforrósítani.) Amikor az egyes darabok megsültek, a fokhagymás olajba keverjük őket.
Nagyon gyorsan elkészíthető nyári zöldségétel, mely az ételtársításra figyelő étkezés (90 napos) mindhárom napjára ajánlható, mivel akár húsokhoz (húsnapra) akár rizshez, főtt krumplihoz (zöldségnapra) vagy sós tésztához - pl. pogácsához, sós kalácshoz, de akár főtt tésztához is - (tésztanapra) kiváló étel. Hidegen és melegen egyaránt jó.


A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás nyúlcomb » Fokhagymás brokkolisaláta » Fokhagymáscsirke baconban » Fokhagymás sertésmáj
» Libacomb fokhagymásan » Fokhagymás rák » Fokhagymás halfilé » Fokhagymás süllő
» Fokhagymás-diós lapcsánka » Fokhagymás sertésszelet » Fokhagymás hústekercs » Fokhagymás tarja Update1
» Fokhagymás padlizsán bartá » Fokhagymás padlizsán » Tengerihal fokhagymásan » Fokhagymás-kapros halfilé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.