| Fokhagymás oldalas röszti krumplival, párolt káposztával receptEgytálételek Hozzávalók: 80 dkg oldalas 10 dkg sertészsír 4 gerezd fokhagyma 50 dkg lilakáposzta 1 fej vöröshagyma 4 evőkanál ecet 60 dkg burgonya 30 dkg liszt 1 tojás só frissen őrölt bors olaj Elkészítés: 1. Az oldalast megmossuk,és a csontok között feldaraboljuk.Lábosba tesszük,hozzáadjuk a zsírt,a zúzott fokhagymákat,megsózzuk,és bőven megborsozzuk.Öntünk hozzá 2 dl vizet,és lefedve pároljuk 1 órán át. Miután megpuhult a hús,levesszük a fedőt,és elpároljuk a vizet,hogy a húst le tudjuk pirítani. Közben a káposztát és a hagymát vékonyan felszeleteljük,és 2 evőkanál olajon dinsztelni kezdjük.Megsózzuk,és beleöntjük az ecetet. Fedő alatt,takaréklángon kb. 45 percig dinszteljük. 2. A krumplit meghámozzuk,nagy lyukú reszelőn lereszeljük,és besózzuk. Hozzáadjuk a tojást,a lisztet és annyi vizet,hogy nagyon sűrű nokedlitésztát kapjunk.Bőségesen borsozzuk. Kanállal forró olajba szaggatjuk a rösztitésztát,és pirosra sütjük az egyik,majd a másik oldalát is. Kalóriatartalom: 1200 kcal Szénhidráttartalom: 93 gramm A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |