| Fokhagymás sült csuka receptHalas ételek Hozzávalók: 1,5 kg csuka 1 kg burgonya 1 pohár tejföl só 5 dkg sertészsír 20 dkg füstölt szalonna 5 cikk fokhagyma Elkészítés: A kívül-belül megtisztított halat filézzük. Kizsírozott tepsibe karikára vágott, főtt burgonyát teszünk, sózzuk s meglocsoljuk egy kevés olvasztott zsiradékkal. Rátesszük a halat, és beborítjuk vékonyra vágott füstölt szalonnaszeletekkel. Sütőbe tesszük, lassan sütjük, amikor a teteje megpirult, óvatosan megfordítjuk. Ráöntjük a zúzott fokhagymával elkevert 1 pohár tejfölt, és még 5 percig sütjük. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |