| Fokhagymás-joghurtos öntet receptSaláták, öntetek Hozzávalók: kb.4 dl natúr joghurt 3 gerezd fokhagyma 1 ek olivaolaj fél citrom leve 2 tk porcukor 1 tk só 1/2 kk bors 1/2 ek bazsalikom Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük,és ha az íze még nem az igazi pótoljuk a hiányzó alkotóelemet. Készíthetünk maradék zöldségekből salátát.Én különösen szeretem ha uborka,paradicsom,póréhagyma,reszelt sárgarépa és karalábé,fejes saláta van benne.Sajtot is szelhetünk bele. Tanácsok: Ha nem azonnal fogyasztjuk célszerű az öntetet külön tárolni,és csak a felhasználás előtt a salátára önteni.Finom grillezett húsokhoz, zöldségfasirthoz. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: hettikem Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |