| Fokhagymás galuska snidlinges juhtúróval receptEgytálételek Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg finomliszt 1 csapott kiskanál só 3 gerezd fokhagyma 2 tojás kb. 3 dl tej A tetejére 30 dkg juhtúró 2 dl tejföl fél csokor metélőhagyma (snidling). Elkészítés: Galuskatésztát készítünk: a lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, a fokhagymát présen át rányomjuk, majd a tojásokat hozzáadjuk. Annyi tejjel keverjük össze, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen. Sós vizet forralunk, a tésztát beleszaggatjuk. Közben a galuskát többször megkeverjük, nehogy a 'szemek' összeragadjanak. Leszűrjük, jól lecsöpögtetjük. A juhtúrót a tejföllel és az apróra vágott metélőhagymával összekeverjük, majd beleforgatjuk a galuskát és elterítjük egy tepsiben. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggon 10-15 perc alatt megsütjük. A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |