Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás galuska snidlinges juhtúróval recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg finomliszt
1 csapott kiskanál só
3 gerezd fokhagyma
2 tojás
kb. 3 dl tej

A tetejére
30 dkg juhtúró
2 dl tejföl
fél csokor metélőhagyma (snidling).

Elkészítés:
Galuskatésztát készítünk: a lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, a fokhagymát présen át rányomjuk, majd a tojásokat hozzáadjuk. Annyi tejjel keverjük össze, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen.
Sós vizet forralunk, a tésztát beleszaggatjuk. Közben a galuskát többször megkeverjük, nehogy a 'szemek' összeragadjanak. Leszűrjük, jól lecsöpögtetjük.
A juhtúrót a tejföllel és az apróra vágott metélőhagymával összekeverjük, majd beleforgatjuk a galuskát és elterítjük egy tepsiben.

Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggon 10-15 perc alatt megsütjük.


A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás sajtkrémleves » Hamis aranygaluska » Erdélyi galuska » Galuska darált csülökkel.
» Sajtgaluska » Fokhagymás tört burgonya » Darálthúsos galuska » Fokhagymás Graham kenyér
» Fokhagymás tarja » Fokhagymás masni » Fahéja-mézes galuska » Hagymás sajtos galuska
» Kató néni grízgaluskája » Tejfölöskarfiol galuskával » Fokhagymás tarja Update1 » Fokhagymás pizzakenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.