Tutireceptek.hu fejléc

Fahéja-mézes galuska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 tojás
4 dkg vaj
5 dkg méz
1 dl tej
1 ek cukor
fahéj


Elkészítés:
A lisztből és a tojásból a szokásos módom galuskatésztát készítek, és sós vízben kifőzöm (vagy maradék galuskát használunk hozzá). A vajat egy serpenyőben felolvasztom, és a leszűrt galuskát átforgatom rajta. Egy kivajazott jénaiba teszem. A tejet felforralom a mézzel, és a galuskára öntöm. Sütőben átsütöm, és fahéjas porcukorral meghintve tálalom.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Somlói galuska másképp » Erdélyi galuska » Somogyi galuska » Sajtgaluska-leves
» Zellergaluska » Milánói rakott galuska » Sajtgaluska » Krumpligaluska
» Parajgaluska » Daragaluska/grízgaluska/ » Sajtos búzagaluska leves » Galuska darált csülökkel.
» Aranygaluska borhabbal » Grízgaluska » Kapros, juhtúrós galuska » Túrógaluska hagymával


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.