Tutireceptek.hu fejléc

Szilvás kavart recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg cukor
5 tojás
250 margarin vagy 2 dl étolaj
35 dkg sütőporos liszt
citrom és narancsreszelék
legalább 1/2 kg szilva

Elkészítés:
1. A gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk. Kis kockákra vágjuk majd cukorral és fahéjjal egy tálban összekeverjük. Beleöntjük a cake forma kivajazott, lisztezett aljába.

2. A cukrot és a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint vagy olajat, a reszeléket. Kemény habot verünk a tojások fehérjéből majd ezt is hozzáadjuk a masszához, majd ebbe óvatosan belekavarjuk a lisztet, annyit hogy sűrű de még folyós massza legyen.

3. Beleöntjük a formába, alsó rácson 180 fokon kisütjük, ahogyan a kéjkeket. Fokozatosan kihűtjük, majd tálra borítjuk.

Tanácsok:
A gyümölcsös kevert tésztáknak nem árt ha egy kiskanállal több sütőport teszünk bele a keletténél, ez segít abban hogy a tészta a gyümölcs súlyának ellenére jól felnőjjön.


A receptet beküldte: Noémi_8


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszalt szilvás tekercs » Kavart mákos » Szilvás gombóc kásképp » Aszalt szilvás gofri
» Lekváros kavart tészta » Egyszerű szilvás süti » Aszaltszilvás túrós rétes » Szilvás krémes madár módra
» Szilvás clafoutis » Különleges szilváskockák » Szilvás süti » Szilvás csirke
» Szilvás limonádé » Szilvás lepény kelesztve » Aszalt szilvás húsgombócok » Aszalt szilvás sonkaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.