| Szilvás kavart receptSütemények, édességek Hozzávalók: 35 dkg cukor 5 tojás 250 margarin vagy 2 dl étolaj 35 dkg sütőporos liszt citrom és narancsreszelék legalább 1/2 kg szilva Elkészítés: 1. A gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk. Kis kockákra vágjuk majd cukorral és fahéjjal egy tálban összekeverjük. Beleöntjük a cake forma kivajazott, lisztezett aljába. 2. A cukrot és a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint vagy olajat, a reszeléket. Kemény habot verünk a tojások fehérjéből majd ezt is hozzáadjuk a masszához, majd ebbe óvatosan belekavarjuk a lisztet, annyit hogy sűrű de még folyós massza legyen. 3. Beleöntjük a formába, alsó rácson 180 fokon kisütjük, ahogyan a kéjkeket. Fokozatosan kihűtjük, majd tálra borítjuk. Tanácsok: A gyümölcsös kevert tésztáknak nem árt ha egy kiskanállal több sütőport teszünk bele a keletténél, ez segít abban hogy a tészta a gyümölcs súlyának ellenére jól felnőjjön. A receptet beküldte: Noémi_8 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |