Tutireceptek.hu fejléc

Férfiaknak való torta (sajtkremes torta) recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
l csomag (40 dkg) fagyasztott leveles vajastészta
1 tojás
a töltelékhez: 1 kg tehéntúró 10 dkg vaj
20 dkg tejszínes krémsajt 2 tojássárgája
2 evõkanál mustár 1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma só
õrölt bors (zöld borssal még különlegesebb)
1 evõkanál paradicsompüré 1 kiskanál pirospaprika
1 húsos paradicsompaprika 2 evõkanál apróra vágott petrezselyem, metélõhagyma, kapor, zellerzöld (lehet vegyesen is)
a díszítéshez:
3 dkg vékony lapocskákra vágott sós mandula
vagy durvára tört mogyoró
16 szem konzerv gyöngyhagyma 16 kis szelet füstölt sonka
1 paradicsompaprika a tészta nyújtásához: liszt

Elkészítés:
A vajastésztát szobahõmérsékleten fölengedjük, majd
három részre osztjuk, majd enyhén belisztezett deszkán egyenként fél centi vastag kerek lappá nyújtjuk. Egy közepes tortakarikát ráteszünk, s a tésztát ennek mentén körbevágjuk. Az így kapott tésztakorongokat tepsire fektetjük (az utóbbit nem kell kikenni, mert a tészta elég zsíros), tetejüket felvert tojással megkenjük. Villával egy-két helyen megszurkáljuk, hogy a keletkezõ gõz eltávozhasson, és elõmelegített sütõben, a közepesnél erõsebb lánggal (200 °C, légkeveréses sütõben 180 °C) 12 percig sütjük. Kivesszük és hûlni hagyjuk.
A túrót áttörjük, a puha vajjal, a krémsajttal, a tojások
sárgájával és a mustárral jól kikeverjük. Az apróra vágott vöröshagymát meg a présen áttört fokhagymát beledolgozzuk, sózzuk, borsozzuk. A túrókrémet három részre osztjuk. Az elsõt a paradicsompürével, a pirospaprikával meg az apróra vágott paradicsompaprikával ízesítjük - s így pirosra is színezzük, A második részt a fölaprított petrezselyemmel, metélõhagymával, kaporral meg zellerzölddel zöldre "festjük", a harmadik részt fehéren hagyjuk.
A torta töltése következik. Az egyik megsült tésztalapot tányérra fektetjük, és megkenjük a piros túrókrémmel. Erre tészta és a zöld túrókrém kerül, majd a harmadik tésztalappal beborítjuk.
A torta tetejét meg az oldalát a fehér túrókrém kétharmadával egyenletesen megkenjük. Oldalára körben sûrûn pirított mandulát tapasztunk.
A tetején a szeleteket késsel bejelöljük, majd jól behûtjük. A maradék fehér túrókrémmel díszítjük - legjobb, ha csillagcsöves habzsákból nyomjuk rá -, végül gyöngyhagymával, föltekert füstölt sonkaszeletekkel meg paradicsompaprikával kirakjuk.

- A töltelékben a tehéntúrót részben vagy egészben juhtúróval is helyettesíthetjük. Amikor a háromféle túrókrémet bekevertük, azonnal kezdjünk hozzá a torta töltéséhez, mert a krémek hûtõszekrényben pihentetve, kissé megkeményednek, és nem kenhetõek könnyen.

Tanácsok:
A krémben a hagymát érdemes nagyon apróra vágni, mert a végén a díszítéskor nehezen jön ki a nyomócsõbõl, el-elakad.

Elkészítési idő: 80 perc
Kalóriatartalom: 353 kcal

A receptet beküldte: Camay


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almatorta citromkrémmel » Csupaszív túrótorta » Túrórudi Torta » Citromos sajt-tortácskák
» Nanuk torta » Anyós torta » Fekete-erdei meggytorta » Almatorta
» Piros Mikulástorta » Répatorta másképpen » Csudafinom csokoládétorta » Túrós-meggyes linzertorta
» Diós krémtorta » Joghurtos almatorta » Zebra túrótorta » Karamellás fagylalttorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.