| Almatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 70 dkg alma, citromlé, 20 dkg vaj, 12 dkg cukor, só, reszelt citromhéj, 3 tojás, 25 dkg rétesliszt, 2 cs. sütőpor, 2 kanál tej, olaj, porcukor, fahéj, Elkészítés: Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk. Hogy ne barnuljon, locsoljuk meg citromlével. Ezután egy serpenyőben vajat hevítünk, és az almaszeleteket megpároljuk benne. Egy kevés vaníliás cukrot és fahéjat is adhatunk hozzá. Ha kész félretesszük. egy tálban a maradék vajat keverőgéppel habosra keverünk, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, és a reszelt citromhéjat, a végén egyenként belekeverjük a tojásokat majd simára keverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, egy tortaformát kivajazunk, és elkészítjük a tésztát. A lisztet a sütőporral, és a tejjel összekeverjük, és összedolgozzuk a vajas tojásos keverékkel, és jó alaposan kikeverjük. A tésztát beleöntjük, a torta formában elrendezzük, majd a párolt finom fahéjas almákkal kirakjuk a tetejét, és sütőbe tolva 1890 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |