| Falafel - vegán receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 20 dkg csicseriborsó 1 fej vöröshagyma 1-2 gerezd fokhagyma csokor petrezselyemzöld koriander római kömény esetleg őrölt csili só Elkészítés: A csicseriborsót legalább egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, lecsepegtetjük, és nyersen ledaráljuk (masszív húsdaráló , estleg erős aprítógép alkalmas rá). A kapott nyákos masszát nagyon finomra vágott hagymával, fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint szolidan a többi fűszerrel ízesítjük, majd száraz(!) kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, forró olajban kisütjük. Salátával, joghurtos öntettel tálalva a legfinomabb. Tanácsok: Van olyan falafel recept is, amelyben a csicseriborsót meg kell főzni, így összetörni. Kipróbáltam, könnyen formázható volt, de az olajban morzsákra esett szét mindig, bármenni tojást és lisztet is tettem még bele. Nekem a beáztatott, nyresen ledarált massza vált be, ebbe még tojás sem kell, mégsem esett szét sosem, sőt, eléggé tömör gombócok lesznek belőle, ezért esetleg egy csipet szódabikarbónával lehet lazítani a masszát, ha úgy jobban szeretjük. A receptet beküldte: Corra Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |