Tutireceptek.hu fejléc

Falafel recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
44 dkg csicseriborsó
1 kis fej vöröshagyma
1 tojás
2 ek aprított petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
2 mk őrölt koriander
2 mk őrölt kömény
1 tk sütőpor
olaj

Elkészítés:
A csicseriborsót átválogatjuk és megmossuk, majd négy-ötszörös mennyiségû hideg vízbe áztatjuk néhány órára vagy akár egész éjszakára. Másnap leszûrjük, jól lecsöpögtetjük, majd turmixgépben finomra õröljük. Hozzáadjuk a tojást, a finomra vágott vöröshagymát, az összenyomott fokhagymagerezdeket, a petrezselymet, a köményt, 1 evõkanál vizet és a sütõport. További 10 másodpercig turmixoljuk, amíg durva masszát kapunk.
Lefedve 30 percig pihentetjük. A falafelmassza púpozott evõkanálnyi adagjaiból gömböket formálunk, és kézzel kinyomjuk belõlük a fölösleges folyadékot. Mély, vastag aljú edényben közepes lángon felhevítjük az olajat. A falafelgolyókat nagy kanállal óvatosan az olajba tesszük, 3-4 percig sütjük õket. Amelyik aranybarnára sült, azt szűrõkanállal óvatosan kiszedjük az olajból

Tanácsok:
Az íze kedvéért szoktam belekeverni egy kevés mustárt is.De az alaprecept a fenti.


A receptet beküldte: alexcheca


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors falafel » Falafel pitával » Bevált falafel » Falafel - vegán
» Falafelgolyók » Finom zöldségfasírt » Cukkini paprikás » Spenótpogácsa
» Hamis kacsazsír » Szudáni padlizsánkrém » Sült zöldségek » Borsó pöri
» Cukkinis rizottó » Csicsóka fasírt » Töltöttgomba » Köles ágyon sült alma


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.