| Falafel pitával receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 2x400 g konzerv csicseriborsó, leszűrve 1 kis fej vöröshagyma, durvára vágva 2 sárgarépa, durvára vágva 1 nagy gerezd fokhagyma 1 tk őrölt koriander 1 tk őrölt kömény 1 kis csomag petrezselyemzöld olaj a kenéshez 6 pita ropogós saláta, uborkaszeletek és biojoghurt a tálaláshoz Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt közepesen melegre. Tegyük a csicseriborsót turmixgépbe a vöröshagymával, a sárgarépával, a fokhagymával, a korianderrel, a köménnyel és a petrezselyemmel együtt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Csak annyi ideig turmixoljuk, hogy a csicseriborsó kicsit darabos maradjon. A keverékből formáljunk hat pogácsát. 2. Helyezzük a falafeleket alufóliával bélelt sütőlapra. Kenjük meg kevés olajjal. Mindkét oldalukat pirítsuk 4-5 percig. Közben pirítsuk meg a pitákat, és tépjük csíkokra a salátát. 3. Tegyük a forró falafeleket a felhasított pitákba, helyezzünk mellé egy maroknyit az összetépkedett salátalevélből, néhány szelet uborkát és locsoljuk meg a joghurttal. Tanácsok: Azonnal tálaljuk. Elkészítési idő: 25 perc Kalóriatartalom: 281 kcal Szénhidráttartalom: 53 gramm Zsírtartalom: 4 gramm A receptet beküldte: freshlinda Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |