| Fahéjas rózsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 rózsához: 50 dkg finomliszt 5 dkg cukor 5 dkg olvasztott vaj 1,9 dl tej szűk fél kávéskanál só 1 tojás 1,5 kávéskanál fahéj 3 dkg élesztő Valamint: vaj a szirmok kenéséhez 1 db tojás a kenéshez cukor a szóráshoz Elkészítés: Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a cukrot, a fahéjat, elkeverjük, majd hozzátesszük a langyos tejet, sót, az olvasztott vajat és az egész tojást, végül rámorzsoljuk az élesztőt. Kézzel vagy robotgéppel bedagasztjuk a tésztát, majd lefedjük, és meleg helyen duplájára kelesztjük. Készítsünk elő egy 12 darabos muffinsütőt. Fontos, hogy szellősen rakjuk a formába a rózsákat, mert kelés és sülés közben nagyon sokat nőnek a rózsák. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kettéosztjuk, majd egyenként vékonyra (kb. 2 mm) kinyújtjuk, majd 5 cm átmérőjű kör szaggatóval szirmokat szaggatunk belőle. 1 rózsához kb. 14-15 szirmot számoljunk. A szirmok egyik felét kenjük meg egy kis olvasztott vajjal, hogy megakadályozzuk a szirmok összetapadását kelés közben. A nem vajas részénél fogva formáljuk meg a rózsákat, azaz tekergessük egymás köré a szirmokat úgy, hogy a vajas része legyen a nyíló rész. Tegyük a kész rózsát a muffinsütő mélyedésébe (papír kapszli). Kelesszük duplájára, majd kenjük le egy lágyan felvert tojással, szórjuk meg alaposan cukorral, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |