| Fahéjas apróság receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: 20 dkg liszt 20 dkg cukor 20 dkg margarin 3 tojás 1 kávés kanál só(ne legyen púpos) 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 1 evőkanál fahéj tej, de csak annyi kell, hogy összeálljon a tészta. Jól lehessen gyúrni :-) Borítás: 4 evőkanál cukor 4 evőkanál fahéj Elkészítés: A lisztet,fahéjat,sütőport egy tálba összekeverni. Egy másik tálba, a margarin,cukrot és a vanília cukrot jól összekeverni. Hozzáadom a tojást,sót. Utána ezt a masszát összekeverem a lisztes alappal. Tejet csak annyit kell, hogy összeálljon és jól lessen gyúrni. A cukrot és a fahéjat összekeverem. A tésztából kis golyókat formázok, kicsit megnyomogatom, hogy az alja egyenes legyen, és belehempergetem a cukros fahéjas borításba. Tepsire helyezem és mehet a sütőbe. Előmelegített sütőben (170 fok) 15-20 perc alatt megsül. akkor jó, ha rózsaszínes lesz a színe. De érdemes egy darabot felvágni és megnézni, hogy a belseje is megsült. Tanácsok: Ha szeretnéd, hogy puha maradjon: Egy zárható dobozba tedd. :-) Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: fanniki Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |