| Fahéjas-szilvás crumble receptSütemények, édességek Hozzávalók: A fahéj és a szilva klasszikus párosítás, morzsás süti változatban is remek. Gyümölcsös, ropogós, nincs olyan nap, amelyet ne dobna fel. 60-70 dkg szilva 20 dkg liszt 15 dkg nádcukor 10 dkg vaj nagy csipet fahéj Elkészítés: Egy tűzállótálat kivajazok, majd beleteszem a felezett, kimagozott, kék szilvát. A cukrot kimérem, majd egy jó kiskanálnyit kiveszek. A kiskanálnyi cukrot összekeverem a fahéjjal és a szilvára szórom. A “maradék” nádcukrot a lisztel és a vajjal összemorzsolom és a szilvákra szórom. 5-ös fokozaton (200 fokon) 1 óráig sütöm. A morzsa a süti tetején aranybarnára pirul, a fahéjas szilvalé pedig felbugyog a tészta repedései között. Nagyon finom! Tanácsok: A crumble vagy morzsás süti előnye, hogy munka alig van vele, lehetetlen elrontani és mégis mindenki imádja a “háziasszonyt”. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: A&...a Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |