| Fahéjas csillag receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 tojásfehérje, 450 g porcukor, 500g őrölt mandula, 1 tk. őröltfahéj, 20 ml cseresznyepálinka, porcukor a tészta kinyújtásához Elkészítés: A tojásfehérjét elektromos habverővel nagyon kemény habbá verjük közben fokozatosan beleszórjuk a porcukrot. Körülbelül 1 csészényi habot félreteszünk. A sütőt 160 °C fokra felmelegítjük. Összekeverjük a mandulát a fahéjjal, majd a felét a cseresznyepálinkával együtt óvatosan (a keverőt legalacsonyabb fokozatra állítva) a tojáshabba keverjük, és végül a maradék mandulás keveréket is belegyúrjuk. A massza alig legyen ragacsos. Porcukorral vékonyan meghintett nyújtódeszkán a tésztát adagonként körülbelül 5 mm vastagra nyújtjuk, és megkenjük a félretett habbal. Különböző méretű csillagokat szúrunk ki belőle. Tanácsok: Használj sütőpapírt Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: kormi7 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |