Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas csillag recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 tojásfehérje,
450 g porcukor,
500g őrölt mandula,
1 tk. őröltfahéj,
20 ml cseresznyepálinka,
porcukor a tészta kinyújtásához

Elkészítés:
A tojásfehérjét elektromos habverővel nagyon kemény habbá verjük közben fokozatosan beleszórjuk a porcukrot. Körülbelül 1 csészényi habot félreteszünk. A sütőt 160 °C fokra felmelegítjük. Összekeverjük a mandulát a fahéjjal, majd a felét a cseresznyepálinkával együtt óvatosan (a keverőt legalacsonyabb fokozatra állítva) a tojáshabba keverjük,
és végül a maradék mandulás keveréket is belegyúrjuk. A massza alig legyen ragacsos. Porcukorral vékonyan meghintett nyújtódeszkán a tésztát adagonként körülbelül 5 mm vastagra nyújtjuk, és megkenjük a félretett habbal. Különböző méretű csillagokat szúrunk ki belőle.

Tanácsok:
Használj sütőpapírt

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: kormi7


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-fahéjas ragacs » Fahéjas habcsók » Fahéjas likőr » Almás fahéjas muffin
» Fahéjas forró csoki » Csillagocskák » Fahéjas almagombóc » Fahéjas gyümölcsleves
» Rakott túrós-fahéjas alma » Almás-diós-fahéjas kalács » Fahéjas-almás kuglóf » Fahéjas tallér
» Fahejas almamorzsa » Fahéjas apróság » Fahéjas almaital » Sajtos csillagok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.