| Rózsa szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 45 dkg liszt , 18 dkg zsír, 15 dkg cukor , 1 db tojás , 1 csomag sütőpor, 1 citrom leve és reszelt héja, kevés tej , sárgabaracklekvár (vagy lehet más, savanykás íz is), 10 dkg darált dió, 12 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor , 15 dkg porcukor , 1 csomag vaníliás cukor , 3 tojássárgája. Elkészítés: A tésztát jól összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Az adagokat vékony lappá nyújtjuk. Az 1. lapot tepsibe helyezzük, megkenjük lekvárral, és megszórjuk a darált dió, cukor és vaníliás cukor keverék felével. Rányújtjuk a következő lapot, ezt is megkenjük lekvárral, megszórjuk a maradék cukros dióval. A 3. lappal befedjük. Arany barnára sütjük, majd hidegen a tésztára simítjuk a porcukorral és vaníliás cukorral jól elkevert tojássárgáját. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |