Tutireceptek.hu fejléc

Kakaós krémes kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
70dkg liszt ,
3 tojás sárgája,
1 evőkanál étolaj,
5dkg élesztő,
5dkg cukor,
4dl tej,
pici só.

Krém:
25dkg margarin,
20dkg porcukor,
3cs. vaníliás cukor,
3 kanál kakaó,
3tojás fehérje.

Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval alaposan kidolgozzuk. 6 cipóra osztjuk, addig pihentetjük míg a krémet elkészítjük.
25dkg margarint, 20dkg porcukrot, 3 cs. vaníliás cukrot,3 kanál kakaóval habosra keverjük, 3tojás fehérjét keményre verjük és a krémhez adjuk.

A cipókat téglalap alakúra sodorjuk a krémmel megkenjük,felsodorjuk. 3-3 rudat fonott kalács szerűen összefonunk. Zsírozott mély tepsibe téve 1/2 órát pihentetjük. Tojással megkenjük, 180C fokos sütőbe sütjük, mielőtt a tepsit kivesszük,vaníliás cukros tejjel megkenjük és még 1-2 percre visszarakjuk a sütőbe.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós-zabpelyhes sütemény » Mogyorókrémes muffin » Karamellás krémes » Kakaós keksz
» Kakaós felfújt » Kakaós fonottkalács » Karácsonyi kalács » Túrókrémes pite
» Tejfölkrémes piskóta » Szirupos-mákos kalács » Krémes gyümölcssaláta1 » Szegények kalácsa
» Jugó krémes » Kókuszos krémes » Bugátsza.(Krémes sütemény) » Csíkos kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.