| Kakaós krémes kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 70dkg liszt , 3 tojás sárgája, 1 evőkanál étolaj, 5dkg élesztő, 5dkg cukor, 4dl tej, pici só. Krém: 25dkg margarin, 20dkg porcukor, 3cs. vaníliás cukor, 3 kanál kakaó, 3tojás fehérje. Elkészítés: Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval alaposan kidolgozzuk. 6 cipóra osztjuk, addig pihentetjük míg a krémet elkészítjük. 25dkg margarint, 20dkg porcukrot, 3 cs. vaníliás cukrot,3 kanál kakaóval habosra keverjük, 3tojás fehérjét keményre verjük és a krémhez adjuk. A cipókat téglalap alakúra sodorjuk a krémmel megkenjük,felsodorjuk. 3-3 rudat fonott kalács szerűen összefonunk. Zsírozott mély tepsibe téve 1/2 órát pihentetjük. Tojással megkenjük, 180C fokos sütőbe sütjük, mielőtt a tepsit kivesszük,vaníliás cukros tejjel megkenjük és még 1-2 percre visszarakjuk a sütőbe. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |