| Fahéjas kuglóf receptSütemények, édességek Hozzávalók: 500 g víz 250 g olaj 1 cs sütőpor 1 cs fahéj cukor (kb. 5-8 ek) liszt (kb. 14 ek finomliszt) Elkészítés: Összekeverjük a vizet, olajat (az olaj mennyiségével szabályozhatjuk az omlósságát), sütőport. Hozzáadjuk a cukrot ízlés szerinti mennyiségben (kb. 5-8 ek). Hozzáadjuk a lisztet (kb. 14 ek). Annyi lisztet tegyünk hozzá, hogy jó sűrű, lassú folyású tésztát kapjunk. (Minél sűrűbb, annál könnyebben sül át.) Az anyagot kettéválasztjuk. Egyik felébe belekeverjük a fahéjat. A kuglóf formát kiolajozzuk, kilisztezzük. A kétféle tésztát felváltva adagoljuk bele a sütőformába, hogy csíkos legyen. Előmelegített sütőben sütjük a legkisebb hőfokon. Kés, hurkapálca stb. beleszúrásával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e már. Tanácsok: Kellemes ízével a fahéj serkenti az emésztést, s mivel ebben a süteményben nincsen tej ezért tejérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Elkészítési idő: 60 perc Szénhidráttartalom: 58 gramm Zsírtartalom: 8,7 gramm A receptet beküldte: Adrienn85 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |