| Almás fahéjas muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1. száraz összetevők 20 dkg liszt 1/2 sütőpor citromhéj fahéj 2. nedves összetevők 1 tojás 15 dkg joghurt 1 dl olaj 8 dkg cukor 1 reszelt alma Elkészítés: Az 1. tálban lévő összetevőket összekeverjük, majd a 2. tál már összekevert összetevőit hozzáöntjük ehhez. Ha kész, akkor 1 reszelt almát (akár héjastól is, ízlés dolga) beletenni. Ekkor már nem szabad sokáig kevergetni, mert megkeményedik a tészta. Forró sütőben, 200 C-on 20 percig sütni. Tanácsok: A sütőt érdemes már a hozzávalók összekeverésekor bekapcsolni, hogy ne kelljen arra várni, hogy bemelegedjen. A 2. tálnál először a cukrot és a tojást keverd ki, majd utána tedd hozzá a joghurtot, végül az olajat. Az eredeti recept 2 dl. olajat írt, de szerintem az túl sok hozzá, így a felére vettem. Még így is simán kijön a formából és nem esik darabokra.:) Ja, és hagyni kell kihűlni (legalább langyosra), mert különben akármennyi zsiradék is van benne, a papírkapszniba ragad. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Dorka29 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |