| Ćevapčići receptHúsételek Hozzávalók: 300 g darált marhahús pirospaprika (kaliforniai paprika) ajvár (padlizsános paprikakrém) 1 gerezd fokhagyma fél teáskanál kömény őrölt pirospaprika 1 tojás olívaolaj A salátaöntethez: saláta uborka hagyma paradicsom chili feta sajt Elkészítés: A pirospaprikát (kaliforniai) és egy gerezd fokhagymát darabokra aprítunk, egy tálba tesszük, hozzáadjuk a darált húst, 1 teáskanál ajvárt (én kihagyom, vagy csak padlizsánt teszek bele), köményt, tojást, sót, borst és sok-sok paprikát. Gyúrjuk jól össze, és tegyük félre pihenni kicsit. A darált húsból formázzunk kolbászt. Megpirítjuk egy nagy serpenyőben (olívaolajon), és mindkét oldalát öt percig sütjük. Saláta hozzá: bármilyen elkészítésű saláta illik hozzá a felsorolt alapanyagokból, de általában tzatzikivel kínálják. + a mennyei sajt, amivel megszórjuk a végén:) Tanácsok: JÓ étvágyat ehhez a finom bosnyák ételhez! (két személyre vannak írva az alapanyagok.) Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: bogyoka6 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |