| Mézes kacsa receptHúsételek Hozzávalók: egy 2,5 kg-os kacsa 1 kiskanál só fél kiskanál pirospaprika fél csésze méz 1/3 csésze narancslikőr citromlé 1,5 kanál mustárliszt 5 szelet citrom 5 karika hagyma Elkészítés: A megtisztított kacsa bőrét megszúrkáljuk, hogy sütéskor kifolyjon a zsírja. A citromlevet összekeverjük a sóval és paprikával s jól bedörzsöljük vele a kacsát (kívül,belül) ezután 15 percet sütjük. A tüzet takarékra állítjuk, s még 1 órát sütjük. Közben a mézet, likőrt, és mustárt összekeverjük, s gyakran öntözzük vele a kacsát. Ráhelyezzük a citrom s hagymaszeleteket, s még 15 percet sütjük. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |