| Csirkemell tejmártásban receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott csirkemell 1/2 liter tej 5 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olaj 2 evőkanál liszt ízlés szerint só és őrölt fehér bors Elkészítés: Előző nap a csirkemellet vékony szeletekre vágom, és klopfolóval gyengén kiverem. Mélyebb tűzálló tálba teszem, megsózom, megborsozom, és rászórom a zúzott fokhagymát. Ráöntöm a tejet, a tálat befedem, és másnapig hűtőszekrényben tartom. Az étel készítése előtt a csirkeszeleteket lecsöpögtetem, lisztbe mártom, és felforrósított olajon mindkét oldalán átpirítom, majd visszateszem a tejbe. A tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőben addig párolom, míg a tej helyett sűrű mártás képződik alatta. (Tejet lehet pótolni.) Burgonyapürével, savanyúsággal tálalom. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |