| Báránysült sajtos besamellel receptHúsételek Hozzávalók: 1.2 kg báránylapocka 3 dkg margarin 5 dkg reszelt sajt 2 evőkanál olaj 2 evőkanál liszt 3 dl tej 1 evőkanál citromlé 2 gerezd fokhagyma 2 csokor petrezselyemzöld kakukkfű só bors Elkészítés: A húst a csontról lefejtjük.A sót,a borsot és az összezúzott fokhagymát összekeverjük a citromlével,és ezzel a fűszerkeverékkel a húst jól bedörzsöljük.Ezután összegöngyöljük,és hústűvel összetűzzük.A hústekercset az olajon minden oldalán kissé megpirítjuk,majd az olajjal együtt sütőbe rakjuk.Közepes lángon,fólia alatt puhára pároljuk.Közben a lisztet a tejjel simára keverjük,beledobjuk a margarint és felfőzzük.A tűzről levéve belekeverjük a sajtot,a finomra vágott petrezselymet és a kakukkfüvet.A húst a sütőből kivesszük,kissé hűlni hagyjuk,majd a besamellmártással bekenjük.Tíz percre visszatesszük a sütőbe,és világosra sütjük.Öt percig állni hagyjuk,majd felszeletelve tálra rakjuk.Pároltzöldséggel és sültkrumplival kínáljuk. Tanácsok: Ha valaki nem szereti a bárányhúst,természetesen más hússal is nagyon finom étel.A köret ízlés szerint bármi lehet.Nagyon finom,érdemes kipróbálni!:D Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Zsé19 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |