| Eredeti strucc fasírt édes és savanyú szószban receptHúsételek Hozzávalók: 45 dkg darált strucchús 1 apróra vágott zöldpaprika 1 apróra vágott vöröspaprika 17 dkg finomra vágott ananász fél csésze cukor fél csésze ananászlé 2 evőkanál szójaszósz 2 evőkanál étolaj 2 evőkanál kukoricaliszt 1 evőkanál szezámmag negyed csésze darabolt marachinócseresznye negyed csésze darabolt fehér hagyma negyed csésze ecet negyed evőkanál só 1/8 teáskanálnyi fokhagymapor Elkészítés: Egy csipetnyi fokhagymaport és a sót a strucchúsra szórjuk, és addig keverjük, amíg egyenletesen eloszlik rajta. A húsból kb. 30 darab kis golyót alakítunk ki. Forró étolajban kisütjük a fasírtot. Az ananászlében elkeverjük a kukoricalisztet. Az összes kimaradt hozzávalót – a kukoricalisztes keverék kivételével - lábasba tesszük, lefedjük, és közepes lángon 15 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a kukoricalisztes keveréket. Nagy lángon főzzük, folyamatosan kevergessük! Adjuk hozzá a húsgolyókat, és lassú tűzön kb. 15 percig főzzük. A receptet beküldte: kiara25 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |