| Baconos fasírt receptHúsételek Hozzávalók: 1/2 kg darált hús (lapocka) 1 csomag szeletelt baconszalonna (400g) 2 tojás izlés szerint: hagyma foghagyma bors majoranna vagy petrezsejemzöld 1 teáskanál piros paprika a sütéshez zsír vagy olaj só de abból kevés mivel a bacon sós sülés után. Elkészítés: A szokásos módon elkészítjük a hozzávalókból a fasírt alapot. (kevés sóval) Egy zsírpapírra lecsíkozzuk a szalonnát és elterítjük rajta a húsmasszát kb. két centis vastagságban. - szép lassan ahogy a beijglit kell feltekerjük és tepsibe teszük. Lehet két kissebbet vagy egy nagyot készíteni. - zsírt vagy olajat teszünk rá és fóliával letakarva elkezdjük a sütést. 1/2 óramúlva levesszük a fóliát és tovább süssük még 1/4 órát. - ha szép piros a bacon a tetején akkor kivesszük a sütöből. Tört burgonyával vagy pürével tálalom. - főzelékhez is kitünő feltét. Tanácsok: Lehet bele főttojást is tenni de nem egészbe hanem félbe vágva hosszában. Frissen is kitünően szeletelhető. Hidegen akár szenvicsnek is. *********************** Jó étvágyat! Várom a véleményeteket! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: kisis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |