| Eredeti olasz Tiramisu receptSütemények, édességek Hozzávalók: kb.100 db babapiskóta 6 db tojás 6 evőkanál cukor 2 doboz/tégely Mascapone krémsajt eredeti olasz eszpresszó kávé kb. fél liter Amaretto likör fél liter habtejszín(folyékony) csipet só kevés citromlé Elkészítés: Szétválasztjuk a tojásokat.A fehérjét kemény habbá verjük a citromlé és só hozzáadásával.Majd a sárgáját a cukorral is habosra keverjük. Mindkettőt hűtőbe helyezzük.A tejszínt is habbá verjük.Hűtjük. Előveszünk egy tepszit(magasabb fala legyen,téglalap alakú),vagy üveg-,műanyagtálat és a hirtelen kávéba mártott piskótákat kettesével(egymás mellé)helyezzük.A kávét 1 órával előtte lefőzzük,ízlés szerinti mennyiségű AMARETTO-t öntünk hozzá(isteni illata van). A piskótarétegek közé krémet kenünk.A tejszín és fehérjehabot valamint a sárgájából vert masszát a MASCAPONE-val összekeverjük.3 rétegnél többet ne csináljunk,mert összeeshet.A legfelső krémréteget kakaóporral meghintjük.Hűtőbe helyezzük. Tanácsok: a piskótákat csak hirtelen mártsuk a kávéba,különben eláznak csak igazi olasz eszpresszó kávét főzzünk,egyébként nem lesz meg az igazi ízhatás Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 400 kcal Szénhidráttartalom: 250 gramm Zsírtartalom: 75 gramm A receptet beküldte: ildicica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |