| Erdélyi rizses hússal töltött zöldpaprika receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, 1 csokor kapor, 3 evőkanál finomliszt, 5 dl tejföl, majoránna, feketebors só, 1 db tojás, 10 dkg rizs, pirospaprika, 10 dkg zsír, 10 db kaliforniai paprika, 2 fej vöröshagyma. Elkészítés: A zöldpaprikák magházát eltávolítom, az ereket kiskanállal kikaparom, majd jól megmosom, lecsepegtetem. A finomra vágott hagymát a zsír háromnegyed részében megfonynyasztom, hozzáadom a pirospaprikát. Vízzel feleresztem, megsózom, majd felforralom. A darált húshoz hozzáadom a félig megpárolt rizst, kevés pirított hagymát, sót, majoránnát, borsot és a tojást, majd az egészet összegyúrom. A töltelékkel megtöltöm a zöldpaprikát. Ezután beleteszem a paprikás lébe, és puhára főzöm. Vigyázok, hogy a paprika megtartsa a formáját. Ha megfőttek, az alakját kiszedem, és melegre teszem őket tálalásig. A paprikás levet felforralom, behabarom a liszttel elkevert tejföllel. Jól felforralom, végül hozzáadom a finomra vágott kaprot. Tálaláskor mélytányérba merem a tejfölös-paprikás mártást, beleteszem a töltött paprikát, és a paprikás mártásba tejfölpöttyöket teszek. Köretnek sós burgonyát adok hozzá. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |