| Hargitai rakott palacsinta receptEgytálételek Hozzávalók: 8-10 db vastag, sós palacsinta maradék pörkölt fűszerek ízlés szerint 2 egész tojás 1 pohár tejföl fejes saláta Elkészítés: A pörkölt-húst ledaráljuk. Beledolgozunk 1-2 egész tojást, még ízlés szerint fűszereket, hogy kenhető masszát kapjunk. A masszával megkent palacsintákat egy jénai tálba lerakjuk. A megmaradt pörkölt-lébe tejfölt keverünk, ezt ráöntjük a palacsintára és forró sütőben átsütjük. Tanácsok: Ha nem maradékból akarjuk készíteni, főzhetünk is pörköltet. Úgy szeleteljük, mint a tortát. Tejfeles fejes salátát adunk mellé. (Az elnevezést a barátnőmre tekintettel adtam az ételnek, őt hívták így, a recit tőle kaptam, még valamikor a 80-as években.) A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |