| Sajtos, tejfölös pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 50dkg liszt 25dkg vaj vagy margarin 25dkg reszelt sajt 1 csomag sütőpor 1 kávés kanál só annyi tejföl amennyi kell hogy összeálljon 1 tojás a kenéshez Elkészítés: A sütőporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetőleg minnél gyorsabban, hogy ne olvadjon meg a zsiradék. Belekeverjük a reszelt sajtot és hozzáadjuk a sót, majd annyi tejfölt adunk hozza, hogy a tészta összeálljon. Két újjnyi vastagra nyújtjuk és kicsi pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Felvert tojással megkenjük es nagyszemű só kristályokkal és köménymaggal megszórjuk. Nagyon forró sütőben arany szinűre sütjük. Tanácsok: Minnél melegebb a sütő, annál magasabbra emelkednek es omlósabbra sűlnek a pogik. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: minerva223 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |