| Mami pogácsája receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 kg liszt 15 dkg margarin 20 dkg zsír 2 kis pohár tejföl 1 dl cukros tej 4-5 dkg élesztő 4 dkg só Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, közben a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, zsírral. Beleöntjük a habos élesztős tejet, a sót, esetleg 1 tojás sárgáját, és annyi tejfölt, hogy gyúrható legyen (kb. 2 kis pohárnyi kell bele). Alaposan összegyúrjuk a tésztát, amíg a kéztől el nem válik. Lefedjük a lálat kendővel vagy folpackkal, és éjszakára hűtőbe tesszük. Reggel jól átgyúrjuk és csak utána szaggatjuk, sütjük. Lehet belőle papucsot, zsoltárt is készíteni, akkor sűrű lekvár kell bele. A receptet beküldte: gne2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |