| Epres-joghurtos torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg liszt 7 dkg vaj 5 dkg porcukor 1 tojássárgája 1 dl tejföl 1 kk. szódabikarbóna 1 zselatin 2 natúr joghurt 15 dkg porcukor 1 vaníliás cukor 2 dl tej 1 habpor eper Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyúrd össze, és nyújts belőle egy körlapot. Kapcsos tortaformába tett sütőpapírral kibélelve süsd meg, szabadítsd meg a sütőpapírtól, majd erre simítsd rá az időközben elkészített tölteléket. 1 csomag zselatint 2 dl vízzel felfőzünk, és hűlni hagyjuk. (langyosan folyósan kell felhasználni) 2 pohár joghurtot 15 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral összekeverek. 2 dl tejjel a port tejszínhabbá verem és az összes hozzávalót elkeverem. Az ízlés szerinti felaprított gyümölcsöt belekevem a joghurtos masszába és a formába visszahelyezett piskóta tetejére öntöm. A hűtőben kb. 1-2 óra alatt dermed meg. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |