Tutireceptek.hu fejléc

Mikulástorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A diós piskótához:
6 tojás,
6-6 evőkanál porcukor és liszt,
fél tasak sütőpor,
10 dkg darált dió,
reszelt citromhéj,
fahéj.

A diókrémhez, díszítéshez:
20-20 dkg vaj és porcukor,
15-15 dkg darált dió és durvára vágott dió,
rumaroma,
1 piros marcipánrúd.

Elkészítés:
A tojás sárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a fahéjjal, a citromhéjjal és a dióval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal a cukros tojás sárgákat lassan belekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, óvatosan, de alaposan elkeverjük, tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a cukrot és a vajat jól kikeverjük, darált dióval és rumaromával ízesítjük.
A kihűlt tortalapot három lapra vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Vékony réteggel a külsejét is bekenjük, majd hűtőbe tesszük. A marcipánmasszát átgyúrjuk, 3 milliméter vastagra kinyújtjuk, és Mikulás alakú kiszúróval kis Mikulásokat formázunk belőle. Tálalás előtt a torta oldalát durvára vágott dióval beszórjuk, a tetejét piros marcipán Mikulásokkal díszítjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piros Mikulástorta » Oroszkrém Torta » Fánk (kenyérsütőben) » Csokimázas csodadiós
» Meggyes zebraszelet » Molnárkalács » Túrós-gyümölcsös sütemény » Ez egy másik Raffaelló
» Marcipános golyók » Narancsos-tejszínes torta » Fekete-erdő torta IV. » Epres gombóc
» Villám fánk » Francia csoki torta » Csoda szelet sütés nélkül » Chilis csokifalatok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.