| Franciakrémes-torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Felverünk 6 tojásfehérjét, belekeverünk 14 dkg cukrot, egyenként a 6 tojás sárgáját, 14 dkg őrölt diót, 2 evőkanálnyi lisztet és 1 késhegynyi szódabikarbonát, amit kifuttatok citromlével. Ezeket összekavarom, beteszem sülni. Miután megsült kettévágom, belül megkenem krémmel, majd bevonom a glazúrral. Elkészítés: Krém:30 dkg vaj, 35 dkg cukor, 2 tojássárgája, 2 vaníliás cukor, 10 dkg pörkölt dió durvára vágva (egyben pörkölöm), 2 evőkanál forró kávé; Glazúr: 30 dkg cukorpor, 2 evőkanál kakaó, 5 dkg vaj, 4 evőkanál feketekávé. Az egészet egy picit rotyogtatom, a vajat utoljára teszem bele, miután a többi összefőtt, ha a vaj elolvadt - kész. Gyorsan rákenem a tortára. A receptet beküldte: hercenő31 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |