Tutireceptek.hu fejléc

Franciakrémes-torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Felverünk 6 tojásfehérjét, belekeverünk 14 dkg cukrot, egyenként a 6 tojás sárgáját, 14 dkg őrölt diót, 2 evőkanálnyi lisztet és 1 késhegynyi szódabikarbonát, amit kifuttatok citromlével. Ezeket összekavarom, beteszem sülni. Miután megsült kettévágom, belül megkenem krémmel, majd bevonom a glazúrral.

Elkészítés:
Krém:30 dkg vaj, 35 dkg cukor, 2 tojássárgája, 2 vaníliás cukor, 10 dkg pörkölt dió durvára vágva (egyben pörkölöm), 2 evőkanál forró kávé;
Glazúr: 30 dkg cukorpor, 2 evőkanál kakaó, 5 dkg vaj, 4 evőkanál feketekávé.
Az egészet egy picit rotyogtatom, a vajat utoljára teszem bele, miután a többi összefőtt, ha a vaj elolvadt - kész. Gyorsan rákenem a tortára.


A receptet beküldte: hercenő31

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás diófelfújt » 3 perces süti » Meggyes csokipuding torta » Túró rudi bonbon
» Zabpehelykeksz » Epres-túrós desszert » Szedres gyümölcskocka » Kedvenc szelet1
» Olasz rétes » Túró rudi másként » Glutén mentes almás süti » Citromos túrókrémtorta
» Kókuszgolyó szárítva » Lusta süti » Kosárka csokikrémmel » Feketeerdei meggyes kuglóf


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.