| Finom banános torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Karamellmassza: -250 g cukor -125 ml víz Ezenkívül: -4 banán (kb. 1 kg) Kevert tészta: -150 g lágyvaj vagy margarin -200 g cukor -1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor -2 tojás (közepes méretű) -350 g finom búzaliszt -120 g Étkezési keményítő -2 csapott teáskanál Sütőpor -150 ml tej Elkészítés: Egy kis főzőedényben közepes hőfokon feloldjuk a vízben a cukrot. Addig keverjük, amíg a cukor világos barna színt kap (kb. 15 perc). A karamellmasszát egy kivajazott és sütőpapírral bélelt szögletes tálba (33x27x5 cm) öntjük. A banánokat meghámozzuk, hosszában félbe vágjuk, és a vágási felületükkel a karamellre fektetjük. A lágy vajat vagy margarint egy konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a Bourbon vaníliás cukrot. Mindegyik tojást a legmagasabb fokozaton legalább fél percig keverjük hozzá. A lisztben levegyítjük a Gustin keményítőt és a sütőport, és két részletben közepes fokozaton a masszába keverjük. Végül alacsony fokozaton belekeverjük a tejet. A tésztát a banánokra szedjük, vizes késsel elegyengetjük, és a süteményt megsütjük. Tanácsok: Sütés után a süteményt azonnal egy nagy tálra borítjuk. A karamellt még melegen, vajas késsel vágjuk fel, mert ha megszilárdul, vágás közben összetöredezik! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Margitanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |