| Répa torta Ivántól receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 14dkg cukor - 3 tojás - 1 teáskanál vaníliás cukor - 9dkg liszt (én 5 dkg rizslisztet és 4 dkg gm. kenyérliszt keveréket használtam) - fél csomag sütőpor - 1 narancs reszelt héja - 1 kávéskanál őrölt fahéj - késhegynyi őrölt szerecsendió - 70 ml olaj - 11 dkg reszelt sárgarépa Töltelékhez /kenéshez: - 25 dkg Mascarpone sajt - 7 dkg porcukor - pici vaníliás cukor - a csupasz narancsunk leve Elkészítés: Bekapcsolom a sütőt és 170 fokra állítom, majd hozzákezdek a tészta elkészítéséhez. A tojásokat, a vaníliás cukrot és a cukrot habosra keverem, majd beleteszem a lisztet, sütőport, fahéjat, szerecsendiót, narancshéjat, olajat majd alaposan összekeverem. Ezután belereszelem a répát és már mehet is a tortaformába.( az enyém 17cm átmérőjű.) 20 perc sütés után letakarjuk alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje, majd még 20 percet így sütöm. Tűpróbát végzek, majd félreteszem hűlni. Addig elkészítem hozzá a krémet. Minden hozzávalót egy keverőtálba teszek és robotgéppel jó habosra keverek. Amíg a tészta hűl, a krémet érdemes betenni a hűtőbe. A tortalapot kettévágom, majd megkenem a krém felével. A Másik felével érdemes bevonni. Nem szükséges a tökéletesen sima felületre törekedni, szerintem úgy szép, ha nem fedi mindenhol és itt-ott áttűnik a tészta. Tanácsok: Nyáron baracklekvárral szoktuk enni. Érdemes úgy is megkóstolni. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |