| Epres csirkemell saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 5 dkg fenyőmag (hámozott mandula is kitűnő hozzá) 50 dkg csirkemellfilé só, őrölt bors 1 citrom 1 evőkanál olaj 1 tojássárgája 2 evőkanál cukor 3 evőkanál tárkonyecet 1-2 evőkanál dijoni mustár 2 dl tejföl 1/2 fej ropogós saláta (például: jégsaláta) 50 dkg eper Elkészítés: A fenyőmagot vagy a mandulát szárazon megpirítjuk és félreteszszük. A húst sózzuk, borsozzuk, a fél citrom levével meglocsoljuk, majd az olajon 5-6 perc alatt megsütjük, és hűlni hagyjuk. A tojássárgáját a cukorral, az ecettel és a mustárral gyenge tűzön sűrű mártássá főzzük. Amikor kihűlt, a tejföllel összekeverjük, csipetnyi sóval ízesítjük. A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük és apróbb darabokra tépjük. Az epret is megtisztítjuk és megmossuk, majd a szemeket elfelezzük. A húst felszeleteljük, az eperrel összekeverjük, majd a salátára halmozzuk, meglocsoljuk a mustárral-tejfeles öntettel, és a pirított magokkal megszórva kínáljuk. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |