Tutireceptek.hu fejléc

Epres csirkemell saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
5 dkg fenyőmag (hámozott mandula is kitűnő hozzá)
50 dkg csirkemellfilé
só, őrölt bors
1 citrom
1 evőkanál olaj
1 tojássárgája
2 evőkanál cukor
3 evőkanál tárkonyecet
1-2 evőkanál dijoni mustár
2 dl tejföl
1/2 fej ropogós saláta (például: jégsaláta)
50 dkg eper

Elkészítés:
A fenyőmagot vagy a mandulát szárazon megpirítjuk és félreteszszük. A húst sózzuk, borsozzuk, a fél citrom levével meglocsoljuk, majd az olajon 5-6 perc alatt megsütjük, és hűlni hagyjuk. A tojássárgáját a cukorral, az ecettel és a mustárral gyenge tűzön sűrű mártássá főzzük. Amikor kihűlt, a tejföllel összekeverjük, csipetnyi sóval ízesítjük. A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük és apróbb darabokra tépjük. Az epret is megtisztítjuk és megmossuk, majd a szemeket elfelezzük. A húst felszeleteljük, az eperrel összekeverjük, majd a salátára halmozzuk, meglocsoljuk a mustárral-tejfeles öntettel, és a pirított magokkal megszórva kínáljuk.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymasaláta 2 » Epres madártej I. » Csirkemell eperszósszal » Majonézes zellersaláta
» Gyümölcsös idénysaláta » Tejszínes zellersaláta » Almás csirkemellfilé » Vietnami csirkesaláta
» Margit saláta » Pikáns kiwi-eper saláta » Csirkemell tésztában » Orosz saláta
» Káposztás vitamin saláta » Dinnyés-epres turmix » Kacsamell hagymasalátával » Szandy saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.