| Majonézes zellersaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 4 zeller ( középnagyságú ) 1 deci majonéz, 1 deci tejszín, só, törött bors, 1 citrom, olaj, petrezselyem zöld, 1 fej saláta, ecet. Elkészítés: A megtisztított zellert jól megmossuk, metéltre vágjuk és gyengén sózott, citromlével ízesített vízben puhára főzzük. saját levében kihűtjük és leszűrve , jól lecsepegtetjük. A majonézhez hozzátesszük a tejszínt ( vagy tejfelt ), megsózzuk, borsozzuk és citromlével, vágott petrezselyem zölddel ízesítve, simára keverjük. Hozzátesszük a zellert, jól lehűtjük. Tálaláskor az üvegtálat ecettel, olajjal ízesített zöldsalátával beterítjük és erre halmozzuk fel a majonézes zellersalátát. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |