| Epertorta 2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 4 tojás 28 dkg cukor 1,5 dl tej 1,5 dl olaj 35 dkg liszt 1 csomag sütőpor Krém: 2 csomag eperpuding 6 dl tej 0,5 l Meggle cukrászhab vanília aroma Díszítésnek: kb. 3 dl Meggle cukrászhab eper csoki Elkészítés: A piskótához a tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgáját, az olajat és a tejet. A lisztet külön összekeverjük a sütőporral, és kicsinyenként hozzákeverjük a masszához. Ezt egy 28 cm átmérőjű tortaformába tesszük, és körülbelül 30-35 perc alatt, 180 fokon megsütjük. A krémhez a pudingot a 6 dl tejjel felfőzzük, ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot. (Én nem tettem, mert a habtejszínnel összekeverve így is finom íze lett.) Felverjük a tejszínt, majd jól összeturmixoljuk a kihűlt pudinggal, hogy szép sima legyen. Ízlés szerint adhatunk hozzá vanília aromát. Ezzel a krémmel töltjük a 3 felé vágott piskótánkat. A külsejét bevonjuk a tejszínnel, és fantáziánk szerint díszítjük. Egyszerű és egyben nagyon finom torta. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |