| Epertorta Emyke módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 dl tejszín A töltelékhez 10 dkg mandula szeletelt 40 dkg eper 15 dkg tehéntúró áttört 15 dkg sárgabaracklekvár 5 dl tejszín A piskótához 5 dkg mandula apróra vágott 1/2 csomag sütőpor 12 dkg liszt 10 dkg kristálycukor 5 db tojás Az omlós tésztához 1 csipet só 1 dl fehérbor 1 evőkanál tejföl 1 db tojás 5 dkg kristálycukor 20 dkg liszt 12 dkg Rama margarin Elkészítés: A lisztet átszitáljuk és megsózzuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a feldarabolt Ramát, a tejfölt és a fehérbort. A hozzávalókat kemény tésztává gyúrjuk, de vigyázzunk, hogy ne gyúrjuk túl sokáig, mert akkor sütés közben a tészta elveszti omlósságát. 1 órára hűvös helyre tesszük, majd 3 cm vastagra nyújtjuk, a tortaformába tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A piskótához habosra keverjük a tojássárgájákat a cukor felével, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a mandulát és a maradék cukorral felvert tojásfehérjéket. Óvatosan összekeverjük és a 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. A megsült és kihűlt piskótát kettévágjuk. Az omlós tésztát bekenjük sárgabaracklekvárral, rátesszük az alsó piskótalapot, azt is megkenjük sárgabaracklekvárral valamint az előzőleg összekevert túróból és tejszínből készített töltelékkel, majd a töltelékbe belerakosgatjuk az eperdarabokat, s végül az egészet befedjük a másik piskótalappal. Felvert tejszínhabbal díszítjük és az oldalát beborítjuk a mandulaszeletekkel. A kész tortát lehűtjük és hidegen tálaljuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |