| Eperkrém rétestésztában receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 csomag mélyhűtött rétestészta, kevés zsír, 25 dkg eper, 10 dkg cukor 1 csomag zselatin, 4 evőkanál forró vörösbor, ¼ l habtejszín, néhány szem eper, mentalevél, porcukor. Elkészítés: A rétestésztát kiolvasztjuk, kinyújtjuk és 7-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle. Kizsírozott sütőlapra tesszük és 175 °C-ra (gázsütõ 2-es fokozat) előmelegített sütőben kb. 5 percig sütjük. A megmosott, megtisztított földiepreket a cukorral durván összenyomkodjuk. A zselatint a forró borban feloldjuk (ha szükséges, adunk még hozzá egy kis vizet, vagy eperlevet) és a földieperhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és mielőtt az eperkrém megfagyna, óvatosan hozzákeverjük. Ezt a krémet rétegezzük a rétestészta karikák közé. Egy sütemény 5-6 tésztalapból áll. A legfelső tésztalapra is tehetünk egy kevés krémet, amit eperszemekkel, mentalevéllel díszíthetünk. Porcukorral megszórva tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |