Tutireceptek.hu fejléc

Krémsajtos eperkrém recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg natúr sajtkrém,
20 dkg eper,
2,5 dl tejszín,
6 dkg porcukor

Elkészítés:
Az epret megmossuk, zöld levelét, szárát leszedjük, negyedekre vágjuk, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. A sajtkrémet habüstbe tesszük, beleöntjük a negyedelt epret, és habverő segítségével addig keverjük, amíg az eperszemek pépesre nem törnek. A tejszínt habbá verjük, beletesszük a cukrot, azzal is átforgatjuk, és a felét az epres sajttal összekeverjük. Talpas kelyhekbe adagoljuk, és a maradék tejszínhabot elosztjuk a tetején. Néhány szem eperrel körbedíszítjük, és hűtőszekrénybe tesszük. 1 óra elteltével már fogyasztható. Vendégeknek ostyával, piskótaszeletekkel, rolettivel kínálhatjuk. Keserűcsokoládét is reszelhetünk a tetejére, vagy kedvünk szerint meglocsolhatjuk egy kis narancslikőrrel, illetve másfajta gyümölcslikőrrel, amilyen éppen van otthon.

Tanácsok:
A natúr krémsajtot helyettesíthetjük mascarpone krémsajttal is. Mindkét variációval ellenállhatatlan finomság.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémsajtos tésztaöntet » Mézes eperkrém leves » Sonkás-krémsajtos kiflik » Hideg eperkrémleves
» Eperkrémes piskótarolád » Brokkolis-krémsajtos penne » Eperkrémleves » Krémsajtos eperparfé
» Krémsajtos uborkasaláta » Csokis eperkrémtorta » Kakaós-krémsajtos felfújt » Földieperkrém leves
» Krémsajtos rúd » Krémsajtos cukkini » Eperkrém leves » Krémsajtos sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.