| Krémsajtos eperkrém receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg natúr sajtkrém, 20 dkg eper, 2,5 dl tejszín, 6 dkg porcukor Elkészítés: Az epret megmossuk, zöld levelét, szárát leszedjük, negyedekre vágjuk, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. A sajtkrémet habüstbe tesszük, beleöntjük a negyedelt epret, és habverő segítségével addig keverjük, amíg az eperszemek pépesre nem törnek. A tejszínt habbá verjük, beletesszük a cukrot, azzal is átforgatjuk, és a felét az epres sajttal összekeverjük. Talpas kelyhekbe adagoljuk, és a maradék tejszínhabot elosztjuk a tetején. Néhány szem eperrel körbedíszítjük, és hűtőszekrénybe tesszük. 1 óra elteltével már fogyasztható. Vendégeknek ostyával, piskótaszeletekkel, rolettivel kínálhatjuk. Keserűcsokoládét is reszelhetünk a tetejére, vagy kedvünk szerint meglocsolhatjuk egy kis narancslikőrrel, illetve másfajta gyümölcslikőrrel, amilyen éppen van otthon. Tanácsok: A natúr krémsajtot helyettesíthetjük mascarpone krémsajttal is. Mindkét variációval ellenállhatatlan finomság. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |