| Csokis eperkrémtorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: piskóta: 9 db tojás 9 evőkanál cukor 9 kanál liszt 1 cs. sütőpor 5 dkg keserű(holland) kakaópor Krém: 50 dkg eper 5 dl tejszín(vagy hulala) 3 evőkanál porcukor díszítés: csokoládéforgács, eperszemek Elkészítés: Piskóta: A tojások sárgáját jó alaposan kikeverem a cukorral, majd apránként hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport és legvégül a tojások keményre vert habját. A masszát sütőpapírral kibélelt, 28 cm-es kapcsos tortaformába töltöm és közepes lángon megsütöm.( én a piskótát két részletben sütöttem, elfeleztem a masszát és két lapot sütöttem belőle. Krém: Az epret megmosom, lecsumázom és pár szemet félreteszek a díszítéshez.A többit a porcukorral botmixerrel jól összeturmixolom.A tejszínt habfixálóval jó kemény habbá verem(a hulalához nem kell habfixáló) és óvatosan beleforgatom apránként az összeturmixolt eperbe. Miután a lapok kihűltek,megkenem málnalekvárral vékonyan az alsó lapot és betöltöm a krémmel.A tetejére és az oldalára is az epres krém kerül. A tetejét a félretett eperszemekkel és csokoládáforgáccsal díszítem. A receptet beküldte: diorissimo88 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |