| Diós sarok receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliáscukor, 2 db tojás, 13 dkg margarin vagy vaj, 1 tk sütőpor. A töltelékhez: 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 2 csomag vaníliáscukor, 4 ek víz , 20 dkg hántolt mandula, 20 dkg hántolt dió, 7 ek sárgabaracklekvár. Elkészítés: A tésztához az összes hozzávalót összegyúrjuk, kb. fél órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd kinyújtjuk, sütőlapra tesszük, és megkenjük lekvárral. A töltelékhez a vajat, a cukrot, a vaníliáscukrot és a vizet összekeverjük, felfőzzük, belekeverjük a mandulált és a diót. Miután egy kicsit kihűlt, a lekráros tésztára halmozzuk. 175 fokon kb. 45 percig sütjük, hagyjuk kihűlni, aztán vágjuk szögletes szeletekre, majd ezeket felezzük háromszögeletűre. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |